Dahlen sparkas – Bendelin tar över HV71

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Dahlén sparkas som tränare för HV71 och i stället tar Torgny Bendelin över som ny huvudtränare för krislaget.

– Vi var tvungna att göra denna förändringen i klubben. Vi meddelade laget och Ulf vid klockan 12 i dag och han tog beskedet på ett mycket bra sätt, säger HV71:s ordförande Hans-Göran Frick till SVT Sport.

– Det hör till branschen och det är resultaten som avgör. Jag kände att det var viktiga matcher på slutet för oss när vi mötte Frölunda, Växjö, Leksand, Örebro och nu Luleå på slutet, säger Ulf Dahlén till Sportbladet, bara någon timme efter att han fått beskedet.

SHL

Bendelin tar över laget med start på måndag och det blir även ett skifte på posten som assisterande tränare. Anders Olsson som tränat HV71 J20-lag kommer assistera Bendelin.

– Torgny finns redan i vår organisation på halvtid och med hans erfarenhet och kompetens så kände vi att det var rätt val, säger Frick till SVT Sport.

Coachar U17-landslaget

Bendelin som även jobbar halvtid som tränare för Sveriges U17-landslag kommer att coacha HV i deras match mot Linköping på annandag jul, men missar sedan deras fyra kommande matcher eftersom han befinner sig i Kanada med U17-landslaget. Då kommer Anders Olsson att ha huvudansvaret för HV. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet