De flesta av fansen, som var på Hovet tidigare under säsongen, stannade kvar och stöttade sitt lag i nattinén. Foto: Bildbyrån.

Dålig is försenar i Tingsryd

Efter den första perioden som Tingsryd vann med 3-1 mot Björklöven i Hockeyallsvenskan upptäcktes att isen gått upp vid ena långsidan och att den var dålig bakom målen. När matchen återupptogs efter nästan två timmar var Tingsryd överlägset och vann med 7-2.

– Så länge det var match så var vi väldigt bra även om det på slutet såg ut som i en augustimatch, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

De flesta fansen stannade kvar i det nästan två timmar långa uppehållet (1.45) och stod och sjöng segersånger vid 23.00-tiden när matchen var slut.

Ismakarna jobbade febrilt och först 21.25 kunde domaren ge tummen upp.

– Isen var bra. Helt klart godkänd, säger domaren David Bergman till C More strax efter godkännandet. Enligt regelverket hade man kunnat vänta i två timmar för att få igång spelet.

Spelarna hade hunnit bli kalla och matchen fortsatte med andra perioden först klockan 21.33.

Betongen syntes genom isen på det det drabbade stället.