Jenni Asserholt blev målskytt i förlustmatchen. Foto: Bildbyrån

Damkronorna skakade Kanada

Uppdaterad
Publicerad

De svenska ishockeydamerna föll mot Kanada i den första matchen i Nations cup i tyska Füssen. Men det krävdes straffar för att skilja de båda lagen åt – där drog dock Kanada det längsta strået och vann med 2–1.

– Det var en match som gick i vågor, ömsom bra och ömsom sämre insatser. Jag är emellanåt missnöjd med markeringsspelet i egen zon som vi varit noggrannare i tidigare. I både powerplay och boxplay har vi några bra och några sämre sekvenser, säger förbundskapten Leif Boork på förbundets hemsida.

Jenni Asserholt gav de svenska damkronorna ledningen en kvart in i den andra perioden men Kanada kvitterade genom Jamie Lee Rattray.

Damkronorna

Efter en mållös tredje period liksom förlängningsperiod kunde Kanada avgöra i straffläggningen genom Melodie Daoust.

– Det var första matchen efter juluppehållet för de flesta och det kan vara lite av förklaringen. Vi saknade matchtempo. Pernilla Winberg, Jenni Asserholt och Linnea Bäckman spelar bra och Lina Bäcklins defensiva spel bättre än tidigare, säger Boork.

På onsdag ställs Sverige mot Ryssland i turneringens andra match.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet