Blytung helg för Damkronorna

Tre matcher, tre förluster.

Damkronornas landskampshelg i Finland avslutades med en svidande 6-1-förlust mot grannationen.

Under fredag, lördag och söndag har Sveriges ishockeylandslag varit på landskampsturné på Åland. I fredags spelades första matchen, som slutade 2-1 till Finland. Gårdagsmatchen vann finländskorna med uddamålet, efter att Rosa Lindstedt gjort matchens enda mål i numerärt överläge när bara 4.28 återstod av tredje perioden.

Fick drömstart – sedan rasade allt

I dag återstod alltså den tredje och sista landskampen. Sverige fick en drömstart efter att Alexandra Palm satt 1.0 efter bara 2.31, men efter tio minuter kvitterade Finland. Och i stället för att ta revansch blev fallet blytungt. Andra perioden vann Finland överlägset med 3-0, och sista perioden slutade 2-0 till finländskorna.