Damkronornas power play gav revansch

Efter strafförlusten mot Ryssland revanscherade sig Damkronorna i dag mot Tyskland. Två power play-mål blev nyckeln i 3-0-segern i fyrnationsturneringen i Uppsala.

Turneringen är en del av Sveriges uppladdning inför VM i Malmö i mars och april.

Pernilla Winberg sköt in 1-0 redan efter fyra minuter. Sedan bäddade en onödig tysk utvisning för nästa hemmamål. Kerstin Spielberger fick göra lagkamraten Andrea Lanzl sällskap i utvisningsbåset och Damkronorna fick chansen att utöka ledningen i spel fem mot tre. Lina Wester ordnade 2-0-målet och nätade för andra matchen i följd.

Damkronorna

I den tredje perioden punkterade Erica Johansson Udén mötet med sitt 3-0-mål, även det kom i power play.

Grahn fick nytt förtroende

I gårdagens match mot Ryssland vaktade Sara Grahn Damkronornas mål, förutom när ryskorna fick straff i den tredje perioden och under straffläggningen då Kim Martin Hasson fick förtroendet. I dag var Grahn tillbaka i målet och räddade samtliga tolv skott från tyskorna.

Sverige ligger därmed trea i tabellen med fyra poäng efter två matcher i turneringen och avslutar mot Finland i morgon.