Jubel i Vancouver. Foto: TT Nyhetsbyrån

Daniel Sedin avgjorde för Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

Matchen i Chicago gick till förlängning. Då klev Daniel Sedin fram och avgjorde för Vancouver, med assist av broder Henrik.

Samtidigt är det klart att regerande mästaren Pittsburgh tagit sig till NHL-slutspelet.

Det var Henrik Sedin som inledde målskyttet i Chicago, med assist av broder Daniel. I andra perioden drog Vancouver ifrån ytterligare innan Chicago i tredje kvitterade, 4–4.

Matchen gick till förlängning och då levererade tvillingduon igen, fast omvänt med Daniel som målskytt och Henrik med en målgivande passning, 5–4. Bröderna har nu båda gjort 14 mål den här säsongen.

Det var glada svenska miner även i Denver där bortalaget St Louis slog Colorado med 4–2. Patrik Berglund gjorde två mål och Magnus Pääjärvi ett.

Hedmans 15:e mål

Efter ett mål och en assist av Oliver Ekman-Larsson vann Arizona borta mot Tampa Bay med 5–3.

För hemmalaget gjorde Victor Hedman sitt 15:e mål för säsongen efter en snygg soloåkning – och är därmed uppe på 60 poäng under en säsong för första gången i karriären.

Hedman är den sjätte svenske backen i NHL hittills att nå 60 poäng under en säsong, medan föregångarna som Nicklas Lidström, Erik Karlsson och Börje Samling gjort det flera gånger, enligt en sammanställning.

Pittsburgh klart för slutspel

I Washington fortsätter Nicklas Bäckströms poängfest. Matchen mot Calgary slutade med vinst, 4–2. ”Bäckis” gjorde tre assist och har ett bra facit de senaste matcherna. Även André Burakovsky stod för en assist i matchen.

Samtidigt är regerande mästaren Pittsburgh klart för NHL-slutspelet, enligt NHL:s sajt.

Pittsburgh mötte Buffalo – med svensken Robin Lehner i målet – borta och vann med 3–1. Stjärnan Sidney Crosby gjorde ett av målen och har därmed gjort 41 stycken den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.