Dansk vann målvaktsmatchen åt Rögle

Rögle sköt 13 skott, HV71 36. Men Rögle har seriens hittills bästa målvakt i Oskar Dansk och vann med 4–2.

På förhand en duell mellan SHL:s så långt bästa målvakter sett till räddningsprocent: Rögles Oskar Dansk mot HV71:s Fredrik Pettersson-Wentzel.

Dansk fick det svettigt direkt sedan Ludvig Claesson visats ut 2+2 minuter efter bara 16 sekunder. Tufft numerärt underläge, men Rögleförsvaret och Dansk stod emot.

Hockeykväll

– Vi blev stärkta av att klara det numerära underläget så tidigt, sen fick vi momentum, sa Kelsey Tessier till C More efter den första perioden.

Pettersson-Wentzel i HV:s mål hade det tungt. Han hann knappt reagera på Kelsey Tessiers rappa handledsskott fram till 1–0, och var chanslös på Jordan Smothermans 2–0 i powerplay.

Dansk sedvanligt stabil

Samme Smotherman satte även 3–1 i numerärt överläge, mellan benen på Pettersson-Wentzel.

Oskar Dansk var stabil matchen igenom, räddade 34 av 36 skott. HV reducerade två gånger om, men Sebastian Wännström fastställde slutresultatet 4–2 i slutminuterna.

Rögles första bortaseger för säsongen, HV71:s fjärde raka förlust.