Andersson: ”Målvaktstavlan sänkte Rögle”

Den bästa målvakten stod för en riktig tavla.

Då var det raka vägen till tre poäng för Brynäs mot Rögle i SHL-ishockeyn, 5-1.

Rögles Oscar Dansk ledde målvaktsligan inför matchen mot Brynäs.

Det var svårt att tro halvvägs in i första perioden.

Brynäs skickade ned pucken i sargen bakom målet. Dansk missbedömde studsen via målburen och Sondre Olden slog in målet som satte tonen för matchen.

– Jag vet inte vad som händer men plötsligt ligger pucken framför mål. Han ligger och simmar och det är bara att slå in den, sade Olden till C More.

Fyra minuter senare gjorde Nick Johnson sitt tionde mål för säsongen fram till 2-0.

Seriens vassaste junior utökade till 3-0. Oskar Lindblom höll sig framme på en retur i powerplay och rakade in pucken.

– Han har växt mer och mer. Han har ett väldigt bra spelsinne, vinner ofta närkamper och är stark framför mål, berömde tränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Brynäsbacken Marc Zanettis ben och en videogranskning hjälpte Rögle in i matchen, 1-3 – men det blev inte dramatiskt.

När Jesper Ollas styrde in 4-1 efter nio minuter i tredje perioden var matchen över. Greg Scott satte sedan femman i tom bur.

– Vi är ganska effektiva i dag. Det är den stora skillnaden, sade Ollas.

I den andra periodpausen fick Dansk kliva av till förmån för Lars Volden.