Datsjuk avgjorde med klassmål

Pavel Datsjuk blev stor hjälte när Detroit vann den första åttondelsfinalen med 1-0 mot Boston på bortais i NHL-slutspelet.

Med tre minuter kvar av den tredje perioden tog sig Datsjuk in i Bostons zon där ingen back lyckades få stopp på honom innan hans skott letade sig in bakom målvakten Tuukka Rask. Johan Franzén spelade fram till det avgörande målet.

– Det var ett ganska taskigt pass, men han gör en sjuk prestation när han drar pucken mellan benen. Det var skönt att se pucken gå in, säger Franzén till SVT Sport efter matchen.

Stanley Cup 2014

Boston var grundseriens poängmässigt bästa lag och hade flera bra chanser, bland annat stoppades svensken Carl Söderbergs jätteläge av målvakten Jimmy Howards benparad tidigare i den tredje perioden.

Svenske målvakten Anders Lindbäck hade en tung kväll i Tampa Bays mål när Montreal vann med 4-1 och gick upp i 2-0-ledning i matcher. Lindbäck byttes ut i mitten av den tredje perioden efter Brendan Gallaghers 3-0-mål. Precis som Montreal är Anaheim halvvägs mot kvartsfinal efter sin andra raka seger, 3-2, mot Dallas.