Kronwall ut på bår när Detroit vann

Uppdaterad
Publicerad

Detroit fick stopp på obesegrade Colorado, men det mesta handlade om Cody McLeods tackling i ryggen på Niklas Kronwall. Enligt klubbens general manager har Kronwall ådragit sig en lättare hjärnskakning.

Kronwall jagade en puck ned mot egen kortsarg när han försökte vända bort efterföljande McLeod tacklades han hårt i ryggen och blev liggande på isen innan han fördes av på bår med en konstaterade hjärnskakning.

McLeod fick matchstraff.

NHL 2013-2014

-Det såg inte bra ut. Jag vet inte hur mycket tid han hade på sig att sakta ned, men han borde haft möjligheten att se till att inte träffa Niklas i huvudet, sa Johan Franzen till AP efteråt.

Kronwall själv såg inget fult i själva incidenten:

-Det är ingen fara med mig. Så onödigt bara. Det var mitt eget fel, säger han till Aftonbladet.

Lättare hjärnskakning

Enligt Red Wings general manager Ken Holland rör det sig om en lättare hjärnskakning. Kronwall bör vara tillbaka i spel inom kort, möjligtvis redan till lördagens match mot Phoenix.

Gustavsson storspelade

Franzén gjorde två mål, Alfredsson stod för tre assists och Gustavsson stoppade 38 av 40 skott i sin tredje raka start.

Colorado som radat upp sex raka segrar fick nu inkassera säsongens första förlust och mycket berodde på Gustavssons storspel i mål.  Svensken som fått chansen i tre raka matcher då Detroits förstemålvakt Jimmy Howard är skadad.

-Han storspelade verkligen, säger Matt Duchene om ”Monstrets” målvaktsspel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet