Djurgårdens hattrickhjälte fick skön kepshyllning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården följde upp gårdagens 3-0-seger i Malmö med att vinna mot samma motståndare på Hovet med 5-2. Därmed har Djurgården tagit full pott mot Malmö den här säsongen med fyra raka segrar som gett tre poäng. New York-bon Matt Anderson kunde glädja mamma på läktaren med att göra tre mål.

Det såg ut som om Malmö skulle få med sig minst en poäng från kvällens möte. Man ledde med 2-0 efter att halva matchen var spelad och hade 2-2 med fem minuter kvar. Men Matt Anderson klev fram. Han skrinnade i djupet, fick pucken på bladet av Patrick Thoresen, och tryckte in 3-2 bakom Pontus Sjögren i Malmökassen.

Det målet sänkte Malmö som blottade sig och siffrorna rann i väg på slutet.

– Det måste ha varit i college som jag gjorde hattrick senast. Min mamma är här den här veckan och troligen hänger det ihop med det, säger Matt Anderson till C More.

När Anderson klev in i omklädningsrummet efter segerintervjuen stod laget uppradat under tystnad och kastade under stort skrål kepsar, en tradition från NHL till den som gjort hattrick, i massor på Anderson som blev en aning häpen.

Djurgårdare riskerar avstängning efter huvudtackling

Hans 1-2-reducering fint inlirkad från nära håll gav Dif energi att jobba sig tillbaka in i matchen. Han fick även äran att avsluta målskyttet när han serverades av Patrick Thoresen i ett två mot ett-läge och satte 5-2.

Djurgården har blivit ett spöke för Malmö och tog 13:e vinsten mot Malmö på de 14 senaste matcherna.

– Vi gör ett stort misstag vid deras 3-2-mål och det är tråkigt, säger Malmös tränare Björn Hellkvist och tycker att Djurgårdens ”smartare” spelare avgjorde matchen.

En omdiskuterad händelse under matchen var när Djurgårdens Tomi Sallinen satte en armbåge i huvudet på Malmös Nils Andersson, med ett förflutet i Djurgården, som gick i däck men kunde fortsätta spela. De flesta experter är ense om att det troligen kommer att ge ett par matchers avstängning.

Pontus Sjögren, 30, har varit i Malmö sedan 2011. Mot Djurgården var det SHL-premiär i Redhawkströjan.

– Jag försökte bara njuta av situationen, spela mitt spel och hjälpa laget, säger Pontus Sjögren till Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.