Foto: Bildbyrån

Djurgården tog andra raka mot Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Åtta raka förluster precis före landslagsuppehållet skapade krisrubriker.

2–1-segern över Karlskrona var Djurgårdens sjätte seger på åtta matcher efter uppehållet och den fjärde i rad.

”Vi har jobbat hårt hela tiden, men kanske inte på rätt sätt. Det gör vi nu”, säger matchvinnaren Linus Hultström.

Djurgården har helt enkelt blivit smartare som lag.

– Framför allt i egen zon så agerar vi smartare och spelar oss enklare ur situationerna. Under landslagsuppehållet gick vi igenom spelet och började bakifrån. Vi släpper inte in så mycket mål och nu de senaste matcherna så sätter vi våra chanser också, säger Hultström.

Att den offensive backen, som vann backarnas poängliga i SHL förra säsongen, är tillbaka är också en orsak. Linus Hultström tog ju chansen i NHL, men när Florida skickade ned honom till farmarlaget valde han i stället att vända hemåt till Djurgården.

Bättre powerplay

Hultström skulle hjälpa Djurgården att lyfta i numerärt överläge.

Nu har laget börjat röra på sig där. Även om Djurgården fortfarande är sämst i den spelformen har laget i sina två segrar mot Karlskrona (7–3 i fredags) gjort fyra mål i den spelformen.

Båda målen i söndagens match, där Djurgården vände sista nio minuterna, kom i powerplay.

Segermålet skickade Linus Hultström in med 2.34 kvar i spel fem mot tre.

– Vi hade en liten variant som vi har tränat in och jag lyckades hitta luckan på bortre. Det var riktigt skönt, säger Hultström som gjorde sitt tredje mål och står på nio poäng efter 14 matcher.

– Det är helt okej, det är saker i spelet som jag kan förbättra. Jag ligger lite, lite efter de andra grabbarna med matchningen, men jag jobbar hårt varje dag för att komma i samma form.

Kan titta uppåt

Djurgården har sex poäng ned till kvalstrecket och kan börja blicka uppåt. Det är sju poäng upp till slutspelsstrecket och tolv till kvartsfinalstrecket.

För Karlskrona är formkurvan den totalt motsatta. Laget ledde SHL i början av november, men efter landslagsuppehållet har laget förlorat sju av åtta matcher och är nere på sjätte plats.

Blekingelaget var flera klasser bättre än i fredagens försvarshaveri, men det är fortfarande för uddlöst framåt.

Nu fälldes laget av utvisningarna i slutet. Tränaren Pelle Hånberg hade inget att opponera mot dem, men säger:

– Det kändes som vi blev rånade. Vi var bättre än Djurgården, men de vinner tack vare sin skicklighet i powerplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.