Jennifer Wakefield (arkiv) Foto: Bildbyrån

Succécomeback för Wakefield

För några veckor sedan spelade Jennifer Wakefield ishockey med ett herrlag i Borås. Nu var hon tillbaka på isen i Linköpings färger och det blev en succéartad comeback. Kanadensiskan noterades för två mål i 4–0-segern mot Djurgården.

Djurgården hade två matcher med poängtapp hittills under säsongen, båda mot Linköping. Under onsdagen kom tredje matchen med poängtapp och återigen var det Linköping som gjorde livet surt. Gästande Linköping hade god hjälp av den återvändande storstjärnan Jennifer Wakefield, som efter en kort sejour i Borås är tillbaka i Riksserien.

Hon fick däremot vänta till mitten på mellanrundan innan hon åter fanns med i Linköpings målprotokoll. Efter en pass från egen zon upp till Madelen Haug Hansen på offensiv blå nådde pucken Pernilla Winberg som i sin tur hittade en fristående Wakefield mitt framför kassen. Målet betydde en 2–0-ledning till Linköping.

Det skulle däremot komma mer från Wakefield. I numerärt överläge i slutperioden fick hon tämligen enkelt kliva rätt in och pricka in 4–0-målet för gästerna.

Missad straff

Djurgården var inte ofarliga. Men när Linköping efter ett riktigt klapp-klapp-spel i den andra perioden satte 3–0-pucken såg det mörkt ut. Och inte blev det bättre när chansen väl kom i mittperioden när man tilldömdes en straff. Fram klev Andrea Dalen, men forwarden lyckades inte överlista Florence Schelling.

Ny förlust för jumbon

Leksand tappade 2–0 till 2–2 hemma mot Brynäs men fick med sig tre poäng tack vare Hanna Skölds andra mål i matchen, 3–2 med knappt fem minuter kvar.

Sundsvall slog jumbon SDE med 4–3 på bortaplan. Danielle Stone gjorde två mål. Segermålet satte hon halvvägs in i den tredje perioden.

AIK vann mittenmötet med HV71 med 3–0.