Djurgården vann efter nytt straffdrama

Heta känslor, stökigt och bökigt. Mötet mellan Djurgården och Luleå blev som väntat en tajt match. Först efter sex straffar kunde Djurgården ta hem bonuspoängen.

Djurgården och Luleå har en historia av stök, alldeles för hårda tacklingar och heta känslor. Även den här matchen innehöll samtliga ingredienser.

Publiken på Hovet fick se en tajt uppgörelse mellan två lag som inte haft särskilt lyckade säsongsstarter, men som på slutet kommit igång. Det var tufft spel, men domarna tillät mycket och den första utvisningen kom först i den andra perioden – men då var det en ordentlig smäll med rejäl påföljd.

Matchstraff

Alexander Falk körde rakt in i Luleås Craig Schira en bra bit från sargen vilket gav matchstraff till hemmapublikens irriterande visslingar. Smällen ekade i Hovet och Schira kom inte ut på isen mer den här kvällen.

Dessförinnan hade Luleå tagit ledningen redan 1.06 in i den första perioden när Gustav Rydahl sköt in 1–0 från nära håll. Djurgården spelade upp sig efter kallduschen och till slut kom även kvitteringen när Mikael Ahlén sköt upp 1–1 i krysset.

Straffar avgjorde

Mittenperioden var även den jämn, med ett litet övertag i chanser för Djurgården. Linus Hultström sköt ett långskott som styrdes in av Marcus Davidsson till 2–1. Men Luleås Andreas Falk ville lika mycket, han tråcklade sig förbi mål innan han lade in pucken och det var likaläge på nytt i periodpaus.

I den tredje perioden lyckades inget av lagen avgöra, och inte heller i förlängningen. I stället blev Matt Anderson matchhjälte för hemmalaget när han sköt in den avgörande straffen.

Djurgården vann även den senaste matchen mot Malmö Redhawks efter straffar.