Foto: Bildbyrån.

Fritt fall för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Ett mållöst Djurgården gjorde sin hemmapublik förstummad. Rögle vann enkelt på Hovet med 4-0 och Djurgården har nu åtta raka förluster. ”Enda sättet att ta sig ur detta är att göra rätt för sig” sa Difs lagkapten Henrik Eriksson till C More.

Rögle gjorde 1-0 i boxplay efter att Djurgården slarvat i offensiv zon och Filip Karlsson behärskat gjort ledningsmålet. Rögles andra mål kom även det efter ett individuellt misstag av Djurgårdsspelare i offensiv zon. En härdad hemmapublik, som sett det mesta efter de tidigare sju förlusterna laget fått, trodde nog inte sina ögon. Lagkapten Henrik Eriksson var förbannad likväl.

– Det enda sättet att ta sig ur detta är att göra rätt för sig. Vi har chans att ta oss ur detta, och det är vår förbaskade plikt att göra det, sa Eriksson till C More.

Men istället gjorde Christopher Liljewall och Patrick Cehlin ytterligare mål för Rögle, som tog sin tredje raka seger.

SVT Sports hockeyexpert Jonas Andersson tror dock på en ljusning för Djurgården.

– Hur konstigt det än låter så tror jag att Djurgården är på rätt väg med ett långsiktigt arbete. Det finns ingen anledning att göra ett tränarbyte, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.