Foto: Bildbyrån

Djurgården utklassade Davos

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården körde över schweiziska Davos med hela 6-0 och nyförvärvet Jeff Tambellini presenterade sig för hemmapubliken genom att göra fyra mål.

Efter en grinig första period där Djurgården ledde med 2-0 så tryckte hemmalaget gasen i botten i andra och punkterade matchen med tre mål. Nyförvärvet Jeff Tambellini var stekhet och gjorde de tre första målen för Djurgården. I mål återfanns åter ett nyförvärv – Adam Reideborn som spelade stabilt och höll tätt i sin tävlingscomeback hos järnkaminerna.

– Vi visste att vi mötte ett bra lag och vi lyckades få grepp på dem tidigt med ett par snabba mål, sa matchvinnaren Tambellini efteråt.

Champions Hockey League

Davos såg lite blekt ut och tränaren Arno Del Curto var inte nöjd med sitt lags insats:

– Djurgården var på tårna. Vi skapar chanser, men vi gör inga mål. Vi var för snälla och då gör vi inga mål, säger Del Curto till Eurosport.

I och med segern leder stockholmarna grupp B i Champions Hockey League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet