Djurgården vann målfest mot Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården såg till att Brynäs åkte på femte raka förlusten när man bortaslog klubben med 7-4 i Gavlerinken i en väldigt svängig och märklig match. Matchvinnare blev Mikael Samuelsson som fintade bort Bernhard Starkbaum när han satte 5-4. – Målvakten kom ut och så gjorde jag något bara, säger forwarden till C More.

Kroppsfinten grundlurade Brynäskeepern i sista perioden. Starkbaum var upprörd över en tidigare situation. Djurgårdens 4-3 var omdiskuterat. Österrikaren höll ett skott, men Vjateslav Trukhno tryckte på framför mål och pucken gled in under målvakten som protesterade vilt mot domarna.

Matchen var märkbart svängig och lagen följdes länge åt i målprotokollet. Brynäs Jacob Blomquists 3-3 var en läckerbit. Han tog emot en pass, tog upp pucken på klubban och slog in pucken på tennis. Men det hjälpte inte eftersom hemmalaget darrade i defensiven.  Laget föll för femte gången i följd.

– Det var en otroligt märklig match. Men vi släpper in för enkla mål alldeles för tidigt återigen. Vi jobbar med defensiven och därför är det oförklarligt varför det blir som det blir. Vi gör misstag och så blir vi oerhört straffade, säger tränaren Tommy Jonsson till C More.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet