Foto: C More, SVT

Domarbasen: ”I grunden gör han fel”

Uppdaterad
Publicerad

Många reagerade på domare Sören Perssons huvudlås på Färjestads Marius Holtet under ett bråk i matchen mot Växjö. Även domarbasen Peter Andersson reagerade.

 – I grunden gör han fel. Huvuddomarna ska inte gå in i ett bråk, utan ta avstånd för att registrera och anteckna, säger Peter Andersson till Aftonbladet.

Hur Persson låser Holtets huvud för att sedan skälla ut norrmannen efter noter har domarbas Andersson ingen att invända emot. Perssons förlklaring till att han gav sig in i fajten var för att undsätta sin linjeman som hamnat på rygg i mitten.

SHL

– De håller i varandra, det är ingen fajt på något sätt. Sören Persson tar bort Holtet från linjedomaren. Men Holtet ser nog bara ett par mörka byxor och har ingen aning om vem han bråkar med. I slutet av sekvensen ser man en slags försoning mellan spelaren och domaren. Båda skrattar åt det när de väl har insett vad som har skett. De snackade med varandra efteråt så det är absolut inga hard feelings mellan dem.

Holtet: ”Blir lite komiskt”

Till Tvärsnytt säger Holtet:

– Det blev lite gruff i slutet, lite heta känslor. Det var mer adrenalinet som pratade, säger norrmannen som dock inte visste vem det var som tog tag i honom.

– Det blev lite komiskt till slut, med tanke på bilden – det ser lite roligt ut. Men det är inget att tänka på, det är bara att spela vidare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet