Domen: Kaptenen stängs av i sex matcher

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom disciplinnämndens dom mot Jimmie Ericsson och tacklingen på Linköpings Garrett Roe: nio matcher varav tre omvandlas till böter på 82 500 kronor.   

Det var under lördagens match som Skellefteås kapten var aningen vårdslös och satte in en huvudtackling på Roe.

Ett utdrag ur bedömningen:

SHL

”Det är utrett att Jimmie Eriksson utdelat en tackling mot huvudet som lett till att motspelaren blivit skadad. Detta är en förseelse som regelmässigt leder till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden att Jimmie Eriksson kom in som tredje man i en situation där motspelaren hade full koncentration på den andra Skellefteåspelaren som uppvaktade honom och att motspelaren därför var helt oförmögen att försvara sig. En tackling som utdelas på ett sådant sätt medför en mycket stor risk för allvarliga skador.”

Dessutom meddelar nämnden att man bötfäller Örebros målvakt Julius Hudacek för filmning – igen. Han får betala 10 000 kronor i böter för händelsen i matchen mot Färjestad. Då Hudacek fick sig en törn i huvudet av Rickard Wallin och föll tämligen enkelt till isen. Böteslappen är dubbelt så hög som senaste gången han fälldes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet