Dråpligt självmål. Foto: TT

Dråpligt självmål av Loui Eriksson

Loui Eriksson fick en mardrömsstart, med självmål, i sin första match med nya klubben Vancouver. ”Jag visste inte att det var en utvisning”, säger svensken.

Eriksson satte pucken i eget mål i mitten av den andra perioden. Trängd av motståndarlagets spelare skickade han pucken över planen rätt in i egen kasse som var tom eftersom Vancouver hade tagit ut sin målvakt under en avvaktande utvisning.

Kolla in det dråpliga målet här

– Det är tufft. Otur. Så är hockey ibland. Det kan vara en märkligt sport, sade lagkamraten Erik Gudbranson, som försökte stoppa Erikssons puck när den gled i mål, till The Hockey News.

Troy Brouwer i Calgary blev tillskriven målet, eftersom självmål formellt inte finns i ishockey.

– Jag visste inte att det var en utvisning. Det var uppenbarligen inte meningen att göra sådär, berättade Eriksson för Vancouvers twitterkonto.

Resultatet 1–0 såg länge ut att stå sig, men med fyra minuter kvar av matchen klev Daniel Sedin fram och satte 1–1, framspelad av just Eriksson i numerärt överläge.

Matchen gick till förlängning som inte resulterade i några mål. Brandon Sutter avgjorde sedan för Vancouver på den sista straffen.