Foto: CMore

Drömmål avgjorde när Lekand tog tredje raka

Uppdaterad
Publicerad

En stor del av säsongen återstår fortfarande.

Men frågan är om inte årets snyggaste mål redan har gjorts.

David Åslins avgörande mål mot Luleå var nämligen en sällsynt läcker gobit.

Har det äntligen vänt på allvar för krislaget Leksand? Det verkar nästan så.

I kväll kom lagets första trepoängare på elva år mot Luleå, en seger som dessutom var lagets tredje raka i SHL.

SHL

Assist från Hultström

Matchen slutade 4–2, och det matchavgörande tredje målet för Leksand var en läckerbit utöver det vanliga.

Linus Hultström passade diagonalt från blålinjen till David Åslin. Åslin åkte mot mål, och drog sedan pucken mellan benen och avslutade rakt i krysset. Årets kanske snyggaste mål i SHL var därmed ett faktum.

– Jag får en bra pass av ”Hulta”, men kommer nära mål och får tidsbrist. Jag hinner inte tänka så mycket och det går av bara farten. Jag vet inte hur, jag får bara dit den, säger Åslin till C More.

– Det gäller att våga när man är på rätt sida av banan. Det var roligt att den gick in. Jag kom väldigt nära och han hade nog varit med mig om jag hade gjort en snabb dragning i sidled.

Abbot reducerade

Johan Forsberg reducerade visserligen senare med sitt andra mål för kvällen, men Johan Ryno satte 18.12 in i den tredje perioden 4–2 i öppen kasse och stängde därmed matchen – trodde alla.

Men Chris Abbott reducerade med 24 sekunder kvar, och det blev ytterligare nerv i matchen. Men någon kvittering lyckades de inte få in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet