Ryan Laschs drömmål tog Frölunda vidare i CHL. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Drömmål tog Frölunda vidare

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda–Ingolstadt var på väg mot ett straffavgörande.

Då fick trollgubben Ryan Lasch pucken, åkte igenom hela banan, och levererade ett riktigt drömmål.

Därmed är fjolårsfinalisten vidare i turneringen.

Efter att Frölunda med blott elva sekunder av ordinarie tid gjort 3–1 och därmed tagit matchen till förlängning (Ingolstadt vann med 4–2 på hemmaplan) såg det ut att bli ett straffavgörande i Frölundaborg.

Men med knappt fyra minuter kvar att spela av förlängningen fick Ingolstadt en avvaktande utvisning, och den amerikanske forwarden Ryan Lasch fick pucken i egen zon.

Champions Hockey League

”Helt okej avslutning”

Han åkte sedan hela vägen upp i offensiv zon, dribblade förbi flera spelare, rundade målvakten och lyfte sedan in pucken med en backhand.

– Det var en helt okej avslutning. Han är en matchvinnare, en kille som gör det lilla extra. Kul att han fick avgöra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

”Mål att vinna”

Därmed är Frölunda, som gick hela vägen till finalen (där dock Luleå blev för svårt) förra säsongen vidare till åttondelsfinal.

– Vi har som mål att vinna. Det är en lång resa dit. Vi måste slå ut duktiga lag och de var verkligen ett bra lag som ställde till det för oss, säger Rönnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet