Frölunda vann CHL-finalen. Foto: Bildbyrån

Frölunda vann CHL-finalen

Frölunda fick bästa tänkbara start i CHL-finalen mot Kärpät i Uleåborg. 2–0 efter två perioder och inte ens en tidig reducering av Kärpät i tredje perioden kunde hota Frölunda som tog klubbens första CHL-titel.

– Det är den bästa defensiv jag sett Frölunda prestera den här säsongen hittills, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Ryan Lasch sköt 1–0 i slutet av första perioden. Och kort därefter fick Spencer Abbott in 2–0. Frölunda höll 2–0 ledningen även efter den andra perioden. Men efter sju minuter av tredje perioden reducerade Kärpät till 2–1. I slutet plockade Kärpät ut målvakten men kunde ändå inte skapa några heta lägen mot ett frentiskt kämpade Frölunda.

– Det känns fantastisk, vilken insats säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.