Juniorkronornas drömstart

Sverige imponerade stort mot Tjeckien i JVM och tog en bekväm premiärseger. Juniorkronorna gjorde tre mål i powerplay medan tjeckerna inte lyckades utnyttja sina chanser.

Sverige fick en drömstart och kunde göra både 1-0 och 2-0 i powerplay och då hade det inte ens gått fyra minuter av den första perioden.

--Otroligt skönt att få göra mål direkt, det är lätt att det sätter sig i huvudet annars, säger Filip Forsberg till SVT Sport.

JVM i ishockey

Matchen avgjordes i den andra perioden då Filip Sandberg blixtsnabbt kontrade in 3-0 i spel i numerärt underläge.

Tjeckien var svagt och drog på sig allt för många onödiga utvisningar, det gjorde även Sverige men Joel Lassinantti var stabil i det svenska målet. Sverige vann till slut med 4-1.

-Typisk premiärmatch. Tyvärr tar vi lite för mycket utvisningar, men det är skönt att ha matchen avklarad, säger förbundskapten Roger Rönnberg som i stort sett var nöjd med matchen.

Enda orosmolnet på den svenska himlen var att man fick ytterligare en back skadad. Rasmus Bengtsson fick en tuff smäll i sargen och tvingades avbryta matchen.

-Inte bra med alla backskador naturligtvis, säger Rönnberg till SVT Sport, men vet ännu inte hur allvarlig Bengtssons skadad är.