Simon Önerud banade väg för HV71:s premiärseger. Foto: Bildbyrån

Drömstart gav HV71 segern i E4-derbyt

Uppdaterad
Publicerad

HV71 imponerade i premiären mot ärkerivalen Linköping. Redan efter 16 sekunder kunde Simon Önerud ge gästerna ledningen i en match som slutade 3-1.

Det blev en hemmapremiär för Linköping som man nog gärna vill glömma. Redan efter 16 sekunder tappade Linköpingbacken Kristina Näkyvä pucken i egen zon – och Simon Önerud serverades ett friläge. 1-0 till HV71, en drömstart för Jönköpingslaget.

Som inte har värvat en enda forward till den här säsongen. Men Bortaanfallarna vet var man har varandra på isen, och storskytten Martin Thörnberg –  klubbbens näst bäste målskytt genom tiderna – vet hur man avslutar ett perfekt powerplay.

Linköping å andra sidan har stortsatsat på anfallsfronten, med fyra nya offensiva krafter. Men det var förra säsongens poängmaskin, Garrett Roe som reducerade bara minuten efter. Genialt assisterad av Andrew Gordon.

Av de senaste 20 mötena har Linköping vunnit 15, men det var HV71 som imponerade mest på Saab Arena under onsdagskvällen. Derbyt slutade 3-1 efter mål i öppen kasse av Oscar Sundh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.