Jimmie Ericsson i mixade zonen. Foto: BILDBYRÅN

Dubbla operationer väntar för Tre Kronors lagkapten

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors lagkapten Jimmie Ericsson berättar för SVT Sport att han har spelat med ”hoppar-knä” under VM-turneringen i Ryssland, och under stora delar av säsongen. Han gjorde ett mindre ingrepp under vintern som hjälpte tillfälligt, men nu krävs en större operation. Dessutom ska han operera näsan.

Den här sommaren blir full av läkarbesök och rehabträning för Jimmie Ericsson som haft ”hopparknä” sedan Karjala Tournament i november. Nu krävs operation. Rehabiliteringen efter operationen  beräknas ta sex veckor och säsongspremiären med Skellefteå ska inte vara i fara, tror han. Även om han då inte är fulltränad.

När ska du göra knäoperationen?

Ishockey-VM

27 juli. Fick inte tid förrän då. Och därför fick du mitt diffusa svar före VM om varför det tog lång tid att tacka ja till VM. Vi väntade på operationstid. Inget förvärras av att spela och det har ändå känts skapligt sista tiden. Operationstiden var så pass sen ändå så det spelar ingen roll om jag spelar VM eller inte.

Hur är det med knäet?

– Jag har bättre och sämre dagar. Men aldrig så där jätteallvarligt. Sen kanske man vänjer sig också, säger Jimmie Ericsson.

han säger att knäet smärtar mindre nu än under hösten, vilket kan bero på ett litet kirurgiskt ingrepp som gjordes i februari under landslagsuppehålle. Han kör också daglig styrketräning för knäet.

Dessutom ska han operera näsan som bröts för några år sen. Den vänstra sidan ska tryckas ut. Han har haft problem av och till i tre år:

– Ja, jag missbrukar nässpray just nu.

Har det inte varit aktuellt tidigare att operera?

– Jo, men vi trodde väl att det var en lättare operation och att man skulle kanske vara borta i några dagar bara, från hård fysisk ansträngning. Det är lite längre än så. Alltså, vissa dagar kan jag nysa 100 gånger innan jag har fått stopp på nysningarna eller jag har fått ordning på näsan. Det är ganska jobbigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet