Duchene har bra koll på Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Under senaste NHL-lockuten 2012-2013 så spelade Matt Duchene i Frölunda.

– Jag känner till de flesta i laget men jag fokuserar på hur vi ska spela, säger Kanadas forward Matt Duchene, till vardags i Colorado, till SVT Sport.

Kanada är storfavoriter mot Tre Kronor i VM-kvartsfinalen mot i S:t Petersurg ikväll men Finland visade i sista gruppspelsmatchen (finsk seger 4-0) att Kanada går att rubba.

– Vi var inte riktigt beredda på hur Finland agerade mot oss. Och deras målvakt gjorde en kanonmatch men det har vi lagt bakom oss nu, säger Duchene.

Ishockey-VM

Duchene har vunnit både VM-guld (2015) och OS-guld (2014) med Kanada. Han var dock med i VM 2013 när Sverige överaskande slog ut Kanada i kvartsfinalen efter straffar.

– 2013 tycker jag att vi borde ha vunnit hela turneringen men så gick det som det gick mot Sverige. Allt kan hända när det bara handlar om en match. Det är stor skillnad mot bäst av sju matcher till exempel.

Se hela intervjun med Duchene i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet