Eddie Läck skadades och rullades ut på bår. Foto: TT Nyhetsbyrån

Eddie Läck i otäck kollision

Uppdaterad
Publicerad

Carolinas svenske målvakt Eddie Läck fick rullas av isen på bår efter en otäck kollision med Detroits Andreas Athanasiou i natt. Lite senare visade det sig att skadorna inte var så allvarliga och Läck har nu lämnat sjukhuset.

– Det var obehagligt, sådant vill man aldrig se, sa Detroit-kaptenen Henrik Zetterberg till Sportbladet efter matchen.

Det var när Detroitforwarden Athanasiou gjorde 4-3 i förlängningen och avgjorde bortamötet med Carolina som han i hög fart körde rätt in i Eddie Läck. Hurricanes svenske målvakt föll in i kassen och blev liggandes där i över 10 minuter.

Ett stort team sjukvårdspersonal såg till att stabilisera hans nacke med en stödkrage och lyfte sen över honom på en bår. Bägge lagens spelare stannade kvar på planen efter matchen och samlades runt Läck och applåderade sen när svensken lämnade isen.

– Det var obehagligt, sådant vill man aldrig se. Men han gjorde tummen upp när han bars ut så vi hoppas verkligen att det är okej med Eddie, säger Detroit-kaptenen Henrik Zetterberg till Sportbladet.

Lite senare visade det sig att skadorna inte var så allvarliga och Läck har nu lämnat sjukhuset.

Eddie Läck

Tidigare huvudskada

Eddie Läck har drabbats av en hjärnskakning tidigare under den här säsongen. Han fördes i ambulans till sjukhuset UNC REX Healthcare i Raleigh. Svensken gjorde tummen upp på vägen ut till ambulansen. Senare under kvällen kom en tweet från Eddie Läck som visade att det inte var något allvarligt och att han skulle få lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.