Foto: TT Nyhetsbyrån

Eddie läckte mot Colorado

Uppdaterad
Publicerad

Vancouver fick en drömstart borta mot Colorado, men sedan vände det. Den svenske målvakten Eddie Läck släppte in sju mål när Vancouver förlorade med 7-3.

– Det var en jobbig match för mig. Man är aldrig glad när man släpper in sju mål, suckar Läck, som spelade i Leksand och Brynäs före flytten till Nordamerika.

Henrik Sedin fick pucken av brorsan Daniel, tog emot den med skridskon och skickade in 1-0 redan efter tio sekunder. Detta var lagkaptenens tredje mål denna säsong. Tre mål har även Colorados lagkapten Gabriel Landeskog gjort tack vare 6-3-målet mot Vancouver i natt.

Läck försvaras av tränaren

Eddie Läck var missnöjd efter matchen, men Vancouvers tränare Willie Desjardins tog sin burväktare i försvar.

– Han höll oss kvar i matchen. Det stod 3-2 när vi hade powerplay, och hade vi gjort mål där hade det varit 3-3 i en match vi inte förtjänade att vara kvar i, om det inte hade varit för Eddie. Han gjorde sitt jobb. Vi gjorde inte vårt, säger Desjardins. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.