Foto: TT Nyhetsbyrån/Viasat

Efter otäcka skadan – Nemeth tillbaka på allvar

Uppdaterad
Publicerad

I höstas fick Dallas-backen Patrik Nemeth armen illa uppskuren av en skridsko och hans säsong sades vara över.

Men återhämtningen gick snabbare än väntat och nu har han börjat producera poäng i NHL.

Patrik Nemeth hade bara varit på isen i 23 sekunder när han fick ena armen uppskuren mot Philadelphia i oktober. Han skadade sig så illa att en återkomst rapporterades vara aktuell först i ett eventuellt slutspel.

Men prognoserna stämde inte. I början av mars var den 23-årige före detta AIK:aren tillbaka på isen, och för knappt två veckor sedan producerade han sin karriärs första NHL-poäng.

NHL 2014-2015

Den andra kom mot Buffalo tidigare i veckan – och i natt spelade han fram till 1-0-målet när Dallas vann med 4-3 borta mot Calgary efter straffar. Därmed har Nemeth stått för totalt tre poäng i sin hittills 24 matcher långa NHL-karriär.

Två assist för Lander

Samtidigt noterades Anton Lander för två assist och Oscar Klefbom för ett när deras Edmonton slog Colorado hemma med 4-3. Gästerna hämtade in ett 0-3-underläge efter att bland andra Gabriel Landeskog varit med i förarbetet till ett av reduceringsmålen. Men i slutperioden satte Derek Roy avgörande 4-3 till Edmonton.

I Philadelphia var hemmalagets Nicklas Grossmann med och spelade fram till ett av målen när Flyers besegrade Chicago med 4-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet