Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Elias Petterssons missar öppet mål mot Nashville. Foto: Bilbyrån/NHL.com

Elias Pettersson ifrågasätts efter djupa formsvackan

Publicerad

Elias Pettersson brände sina chanser och blev syndabock när Nashville kvitterade åttondelsfinalen mot Vancouver i onsdags.

Den 25-årige svensken får nu stor kritik från bland annat klubbens supportrar.

– Han måste damma av sig själv och göra sig redo för match tre, säger Vancouvers tränare Rick Tocchet.

Den 2 mars skrev Elias Pettersson på ett nytt monsterkontrakt med Vancouver som gör honom till den bäst betalde svensken genom tiderna i NHL. Avtalet sträcker sig åtta säsonger framåt och han kommer att få runt 120 miljoner kronor per säsong.

Men sedan det skrevs på har poängproduktionen minskat rejält. Innan kontraktet låg Pettersson på 1,2 poäng per match och efteråt sjönk snittet till 0,6 poäng per match.

Forwarden har dessutom fått en tung start i Stanley Cup och gått poänglös från isen i Vancouvers två inledande matcher mot Nashville.

Missade öppet mål

Pettersson brände öppet mål i match två på hemmaplan.

– Det är bra för honom. Han måste lära sig. Damma av sig själv och göra sig redo för match tre. Jag vill se honom skjuta mer, säger Vancouvers tränare Rick Tocchet inför tredje mötet med Nashville som spelas natten mot lördag.

”Hans första smak av press”

Efter matchen blev Pettersson ordentligt ifrågasatt av klubbens supportrar. En av dem lade bland annat ut ett inlägg med bilden: ”Försvunnen. Snälla hjälp oss. Kom hem igen, 'Petey'. Alla älskar dig och vill att du ska komma tillbaka oskadd.”

Vissa andra tycker att han till och med ska skickas ner i farmarlaget, trots att han är en av lagets absolut viktigaste spelare.

– När det gäller ”Petey”, han är ung och detta är hans första smak av press i slutspelet, säger Rick Tocchet.

Svarar på kritiken: ”Tar fullt ansvar”

Elias Pettersson svarar på kritiken så här:

– Jag själv är alltid min största kritiker och jag tar fullt ansvar för det här. Jag har satt laget i en dålig sits, säger Elias Pettersson enligt theScore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.