Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Karlsson berätta om beslutet att ställa upp i ishockey-VM. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Erik Karlsson klar för ishockey-VM 2024

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en stjärna ansluter till Tre Kronors VM-lag.

Erik Karlsson har nu meddelat att han ställer upp i turneringen.

– Det ska bli oerhört roligt och jag är väldigt stolt över att dra på mig Tre Kronor-tröjan igen, säger han i en video på sociala medier.

33-årige Erik Karlsson har inte spelat landslagshockey sedan NHL-arrangerade World Cup 2016, men nu när hans lag Pittsburgh Penguins missade slutspel har han valt att ställa upp. Hans första VM sedan 2012.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger han.

Ishockey-VM

”En grym förstärkning!”

SVT:s expert Jonas Andersson tycker att det är en lysande spelare som Tre Kronor får in.

– Det är såklart en grym förstärkning! Jag spelade själv VM med Karlsson 2010 och han har en förmåga att göra det oväntade, samtidigt som han är totalt obrydd om han gör ett misstag eller två – precis det Tre Kronor behöver, säger han.

Sedan tidigare har NHL-spelarna Rasmus Dahlin, Joel Eriksson-Ek, André Burakovsky och Victor Olofsson tackat ja till VM-spel.

Årets ishockey-VM spelas i Tjeckien 10-26 maj. Sverige är i samma grupp som USA, Polen, Tyskland, Kazakstan, Lettland, Frankrike och Slovakien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet