Ottawa-kaptenen Erik Karlsson stod för assist när Mike Hoffman reducerade till 3-2 mot Philadelphia. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlsson slog nytt poängrekord

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlsson gör hittills sin bästa NHL-säsong i karriären. Svensken tog sitt 79:e poäng i natt och slog därmed ett nytt personligt poängrekord, trots en förlust match mot Philadelphia i natt.

Trots att Philadelphia besegrade Ottawa med 3-2 i nattens NHL-omgång, fanns det två Ottawa-svenskar som kunde fira sina insatser på isen.

Erik Karlsson, som passade fram till Mike Hoffmans mål i den tredje perioden, noterades för assist och tog därmed sin 79:e poäng den här säsongen. Därmed har 25-åringen slagit sitt personliga poängrekord från säsongen 2011-2012.

Nära Lidas rekord

Skulle Karlsson producera ytterligare en poäng på de tre matcher som återstår i ligan kommer svensken att tangera en annan svensks poängrekord för svenska backar under säsongen 2005-2006, nämligen Niklas Lidström. Skulle Karlsson lyckas få till två, slår han ”Lidas” rekord istället för att bara tangera.

– Det vore förstås roligt, men det är inget jag går och tänker på, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Dubbla svenska rekord

En annan svensk som också i natt satte personligt rekord i Ottawa var Mika Zibanejad. Han satte Ottawas första mål i den andra perioden och noterades för sitt 19 mål den här säsongen. Det innebär också att han med det sammanlagt tagit 48 poäng för Ottawa under säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.