Erik Karlsson från Landsbro utsågs till bäste NHL-back. Foto: John Locher/TT

Erik Karlsson utsedd till NHL:s bäste back

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stjärnbacken Erik Karlsson har återigen kammat hem ett av NHL:s finaste priser.

I natt vann Ottawa-kaptenen Norris Trophy, priset för ligans bäste back.

”När karriären någon gång tar slut är jag övertygad om att det här kommer vara ett starkt minne”, säger 25-åringen till Aftonbladet.

För andra gången i karriären vinner alltså Erik Karlsson, 25, priset som NHL:s bäste back. Ottawa-kaptenen vann Norris Trophy även 2012, då endast 22 år gammal.

– Jag var faktiskt riktigt nervös i år. Dels var det mycket upp och ner den här säsongen, dels gick jag upp mot två bra killar, säger han till Aftonbladet.

NHL 2014-2015

– Men det är naturligtvis otroligt kul att jag vinner det här fina priset igen. Jag är givetvis väldigt, väldigt stolt över att ha åstadkommit det här och när karriären någon gång tar slut är jag övertygad om att det här kommer vara ett starkt minne, fortsätter han.

Av svenska hockeybackar är det endast Niklas Lidström som vunnit Norris Trophy tidigare, men han stoltserar med att ha vunnit priset hela sju gånger.

Även Henrik Zetterberg fick pris på nattens gala, som hölls på MGM Grand i Las Vegas. Han vann King Clancy Trophy för sitt samhällsengagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet