Erika Grahm är tillbaka på is efter skada. Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan tillbaka på is efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

Erika Grahm missade både SM-slutspelet och VM i Kanada på grund av en fotfraktur. Men nu är den svenska stjärnan tillbaka på is. ”Det känns bättre och bättre med skridskorna på”, säger Erika Grahm.

I slutet av januari fick Erika Grahm bäras ut på bår sedan hon ådragit sig en fotfraktur i en närkamp.

– De senaste månaderna har varit otroligt jobbiga mentalt då min barmarkssäsong och väntan på matchspel varat längre än vanligt, säger Erika Grahm till allehanda.se.

Damkronorna

Men när det svenska landslaget samlades för ett fem dagar långt läger fanns den svenska stjänan med i truppen igen.

– Att få komma hit, träffa tjejerna och träna på is var väldigt viktigt för min mentala bit, dessutom för att få svar från kroppen som man inte kan få från att springa, säger Grahm och fortsätter:

– Det känns bättre och bättre med skridskorna på.

Redan i dag hoppas Grahm kunna göra comeback i matchsammanhang.

– Även om jag fortfarande känner att foten inte är fullt som den ska så börjar det känns betydligt bättre. Jag hoppas kunna spela en period i internmatchen i kväll och kanske vara med i hela matchen i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet