Så tippar experterna SHL-kvartsfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags för de första kvartsfinalerna i SHL-slutspelet. Redan i torsdagens Hockeykväll tippade experterna vinnarna i de fyra matcherna. Såhär såg det ut.

Frölunda–Skellefteå

Micke: – Jag tror att Frölunda vinner. Om man tittar på säsongen hur den har varit så tycker jag inte att Skellefteå har kommit upp i den klass de borde ha gjort med tanke på deras laguppställning.

Hockeykväll

Jonas: – Jag tror att de första matcherna i serien blir direkt avgörande för hur resten ser ut. Frölunda har haft en lite sviktande form efter jul där jag tror att de tränat hårt och förberett sig. Det är väldigt svårtippat men jag håller med Micke.

HV71–Färjestad

Jonas: – Jag tror på hemmafördelvinst och att HV71 slår Färjestad. Det var en härlig matchserie som Färjestad bjöd på mot Djurgården, en liten urladdning minst sagt.  Jag tror inte att det är en nackdel, men jag ser HV71 som knapp favorit.

Micke: – Jag har HV som favorit. HV spelar en mycket snabbare ishockey än Färjestad gör. Jag tror inte att Färjestads backar kommer att hänga med riktigt om HV skruvar upp tempot.

Linköping–Brynäs

Micke: – Den är svårast för mig, jag har svårt att bestämma mig vem som ska vinna. Det beror lite grann på målvaktsspelet, vem som är het i respektive lag. Tippar Brynäs, men det är med väldigt mycket osäkerhet.

Jonas: – Den är inte lika osäker för mig, jag tippar på Linköping.

Växjö–Malmö

Jonas: – Växjö är lättast för mig. Jag kan inte se att Malmö rubbar Växjö, där har jag Växjö som jättefavoriter.

Micke: – Malmö har inte råd att hamna på hälarna, då kommer Växjö att äta upp dem. Jag tror att Växjö vinner tämligen enkel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet