Patrik Ross och Challe Berglund, SVT-experter under Champions Hockey League. Foto: TT Nyhetsbyrån

Experterna tror på Växjö

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports hockeyexperter, Challe Berglund och Patrik Ross är överens.

De tror båda att Växjö är det lag som har störst chans att gå långt i CHL.

– De har förstärkt på viktiga positioner, säger Ross.

Av de åtta svenska lag som tillsammans med andra 36 europeiska lag slåss om den första Champions Hockey League-titeln är Växjö det lag som är mest betrott. Åtminstone om man ska lita till SVT Sports experter, Challe Berglund och Patrik Ross.

– Växjö ser riktigt intressanta ut. De har förstärkt på viktiga positioner och framför allt målvaktssidan där de fått in en riktigt bra keeper i Christopher Nihlstorp, säger Patrik Ross, som tror att de kommer gå långt även i SHL.

Champions League 2014-2015

– De spelar en positiv ishockey med rörligt anfallsspel. Sedan har de många finurliga spelare som kan bryta mönstret, säger han och får medhåll av Berglund.

Djurgården en outsider

– Växjö och Frölunda är de jag tror mest på. Skellefteå har fått den enklaste gruppen men har tappat många spelare och har mycket jobb med att få ihop gruppen, säger Challe.

Båda experterna ser SHL-nykomlingen Djurgården som en outsider.

– De fick en bra start och borde ha fått med sig tre pinnar om de inte slarvat mot slutet. Det var synd men jag tror de kan övveraska, säger Ross.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet