Succécomeback för Eriksson Ek

Det blev en strålande comeback för 19-årige Joel Eriksson Ek i Färjestad. NHL-hemvändaren blev målskytt i första perioden när senaste sex årens SM-finalist Skellefteå gästade. ”Bara att stöta in den”, säger Eriksson Ek till C More.

Trots en stundtals succéartad start på NHL-karriären (fem poäng, två mål, på nio matcher) ville Minnesota skicka Joel Eriksson Ek till AHL. Men en överenskommelse mellan Minnesota och Färjestads sportchef Håkan Loob gjorde att Eriksson Ek plockades hem till SHL istället för att utvecklas i farmaligan. I comebacken blev det succé direkt.

I slutet av första perioden gjorde hemvändaren från NHL 3-0 i powerplay.

Johan Ryno fick en puck från blå, styrde in framför målet, och Eriksson Ek kunde stöta in pucken.

– Ett väldigt bra pass, det var bara att stöta in den i öppen kasse. Det var Rynos mål, säger Eriksson Ek ödmjukt om comebackmålet, till C More.

Joel Eriksson Ek som ingår i JVM-laget, och spelar mästerskapet i Kanada under nyårs- och trettonhelgerna.

Flera backmål

Det var annars backarnas afton i Löfbergs Lila arena. Övriga Färjestadsmål, i första och andra perioden, gjordes av – backar.

Färjestadforwarden Johan Ryno har efter en medioker inledning av säsongen vaknat till. Noterades för tre poäng mot Skellefteå. Efter slarv från Skellefteå i uppspelet kunde han i inledningsvis i slutperioden sätta 4-1 för Färjestad. Ryno med två assistpoäng med sig från kvällen.

Skellefteås slutperiod

Joakim Lindström reducerade till 5-2 med tio minuter kvar av matchen. Emil Pettersson kunde sätta 5-3 med tre minuter kvar. En positiv sista period för Skellefteå att ta med sig. Färjestad är efter tre raka förluster tillbaka i vinnarspåret.

Skellefteå – de senaste sex årens SM-finalist – och med heta nyförvärv inför säsongen, står fortfarande inte att känna igen i årets SHL.