Pettersson Wentzel vinnare i återkomsten

I våras lämnade Fredrik Petterson Wentzel Färjestad för HV71. På fredagskvällen var han tillbaka i Löfbergs Arena för första gången sedan flytten – och segrade i återkomsten. HV71 besegrade Färjestad med 4-2.

Ted Brithén öppnade målskyttet för bortalaget. I den första perioden drog Erik Christensen till ur snäv vinkel, pucken hittade fram till Brithén som höll sig framme och skickade in ledningsmålet.

– Jag vet hur han tänker, jag visste att pucken skulle komma dit. I dag kom den direkt på bladet så det var inte svårare än så, säger Ted Brithén till C More efter den första perioden.

I slutet av den första perioden utökade HV71 ledningen ytterligare genom Chris Campoli. Kanadensaren fick chansen två gånger om, Justin Pogge stod i vägen första gången men på egen retur kunde Campoli överlista Färjestadmålvakten och sätta 2-0.

Stor hemmapress

Hemmalaget tryckte på för en reducering och saknade knappast målchanser. Hemmapressen var total i den andra perioden och Pettersson Wentzel tvingades till flertalet fina räddningar, målvakten parerade bland annat två frilägen.

– Jag fick ner benskyddet, det var skönt. Det är kul att spela hockey just nu, säger Pettersson Wentzel till C More.

Till slut mäktade inte HV71 stå emot, 16,30 in i den andra perioden kom reduceringen genom Magnus Nygren. Repliken kom dock omgående, bara minuten senare satte Axel Eidstedt 3-1 för gästerna.

Sebastian Erixon prickade in 2-4 i den tredje perioden men närmare än så kom inte hemmalaget. Redan i morgon får dock Färjestad chans till revansch när lagen möts i Jönköping.