Frölunda krossade Färjestad

Serieledande Frölunda fortsätter att imponera på bortais.

I dag krossade man tabellfemman Färjestad med hela 6–0 i Karlstad.

Göteborgarna kopplade greppet efter två mål inom loppet av 45 sekunder i slutet av första perioden.

Med mindre än minuten kvar av den första perioden small det två gånger om bakom Färjestadsmålvakten Justin Pogge.

Först styrde Andreas Johnson snyggt in 1–0 på en stenhård passning från Henrik Tömmernes, född i Karlstad. Och med bara tolv sekunder kvar innan pausvilan pricksköt Joel Lundqvist in 2–0 med sin 16:e fullträff för säsongen.

Han är nu ett mål ifrån sin toppnotering 17 mål från säsongen 2002-2003.

Johnson tvåmålsskytt

Fem minuter in i den andra perioden ökade Spencer Abbott, med ryggen mot mål, på till 3–0 via en styrning. Och i slutet av mittenakten fick backen Tom Nilsson all tid i världen att skicka in 4–0.

Dominansen fortsatte sedan i den tredje perioden. Henrik Tömmernes dundrade in 5–0 och kort därefter utökade Andreas Johnson till 6–0 med sitt andra mål och tredje poäng för kvällen.

”Ödslade enorm kraft”

– Vi ödslade enorm kraft i egen zon. Vi fick knappt till ett enda anfall på dem, och då går det ju inte, sade FBK:s Mikael Johansson till C More.

Hemmalaget var aldrig nära att resa sig och Frölunda har nu vunnit fem av sina sex senaste matcher.