Alexander Johansson jublar efter 1-0-målet som kom först i förlängning. Foto: Bildbyrån

Färjestad vann målsnål drabbning

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad fortsätter visa sin fina form. Mot Malmö kom ännu en seger (1–0) – den tionde på de elva senaste matcherna.

Två formstarka lag möttes i toppskiktet av SHL: formstarka Färjestad och Malmö Redhawks – som fick en kanonstart på säsongen, och efter några förluster återigen hade hittat tillbaka och kom till Karlstad med en skön 5–0-seger mot Luleå i ryggen.

Det heta toppmötet innehöll visserligen ett böljande spel, men målen uteblev.

Färjestad hade spelövertaget, inte minst i den första perioden där man sköt 16 skott mot Malmös två. Men efter ordinarie tid var ställningen fortfarande 0–0.

– Vi hade kunnat hänga dit ett par, tre mål i den första perioden, säger Johan Ryno, som hade flest klara lägen i matchinledningen, i C More

Oscar Alsenfelt i Malmös mål räddade 38 skott på tre perioder, och var den största anledningen till att Malmö stod emot.

Men i förlängningen kom äntligen målet. Alexander Johansson avgjorde till Färjestads fördel vilket innebär att laget klättrar upp till en tredjeplats i tabellen.

– Det måste varit en kul match att kolla på, många avslut och vi satte gasen i botten direkt från början, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.