Malmö Redhawks tog fjärde raka segern i inledningen av SHL. Foto: Bildbyrån

Chockstart bakom Malmös nya triumf

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad och Malmö – två obesegrade lag ställdes mot varandra ikväll. Men det var bortalaget Malmö som ytterligare en gång visade att man är ett lag att räkna med den här säsongen. Efter 12.06 stod det förkrossande 4-0 till gästerna.

Redan efter 44 sekunder satte Malmö tydlig prägel på matchen när man via Nils Andersson gjorde 1-0 i powerplay. När perioden var slut stod det hela 4-0 till gästerna i Karlstad.

– Jag vet inte vad fan det är som händer, sa Färjestads lagkapten Magnus Nygren efter den första perioden.

Även hemmafansen var besvikna. Inför den andra perioden rullade man ut en nysprejad banderoll med texten: ”Stort hjärta, hårt arbete?”.

Matchen fick nytt ansikte

Förändringar gjordes i Färjestads femmor inför andra – och det märktes. Hemmalaget inledde nämligen med två mål efter fint spel i powerplay.

– Ja, det ser i alla fall bättre ut men vi har 20 minuter kvar att spela. Det är som natt och dag, sa en betydligt mer nöjd Nygren efter andra perioden.

Tredje perioden blev sedan mållös och serieledande Malmö vann med 4-2 i Löfbergs arena.

Rakhshani får vänta på debuten

Ett av Malmös nyförvärv är Rhett Rakhshani, tidigare Linköping. Han anlände till Malmö i går och har nu också hunnit med att träna med laget.

Han får dock vänta lite på debuten i redhawksdressen.

– Jag är betydligt piggare i dag än vad jag var i går. Och det var riktigt kul att komma igång och köra med killarna i dag, säger Rakhshani till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.