Färjestad segrade i måstematchen

Färjestad var i princip piskat att vinna mot Modo för att fortfarande ha chansen på en topp-sex placering i serien. Tre mål i sista perioden gav en 5-2-vinst.

– Vi fick en ledning i första, sen vart det mer känslor i andra. Men vi knöt ihop det bra i inledningen av sista perioden, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till C More efter matchen.

Det stod 2-1 till Färjestad efter två spelade perioder. När slutsignalen gick efter den andra perioden utbröt ett slagsmål och Modos Per-Åge Skröder fick matchstraff.

I inledningen av den tredje perioden gjorde Färjestad två snabba mål i numerärt överläge, genom Anton Hedman och Milan Gulas, och 2-1 var helt plötsligt 4-1. Modo reducerade men FBK fick sista ordet när Toni Rajala tryckte in 5-2.

Med två omgångar kvar ligger Färjestad fortfarande sjua i tabellen, men har fortfarande chansen att nå en direktplats till kvartsfinal.

– Det är mycket möjligt att det avgörs i sista omgången, säger Samuelsson.

Modo är redan klart för nedflyttningskval.