Alexander Johansson nätade i comebacken. Foto: Bildbyrån

Johansson målskytt i comebacken

Alexander Johansson var tillbaka i Färjestad efter avstängningen. Då vann värmlänningarna en viktig seger mot Skellefteå med 3-0, och tog tre blytunga poäng i jakten på en topp sex-placering.

Fyra vinster på de fem senaste bortmatcherna för Färjestad, och ikväll kom den femte. Efter första perioden stod det 0-0, men i slutet av andra kom Färjestad igång. En framstörtande Joakim Nygård kom ensam med målvakten Jon Ortio och lyfte elegant in 1-0 till bortalaget.

Comebackande Alexander Johansson, som varit avstängd i fem matcher, tog vara på en miss av Ortio, och sköt in 2-0 med drygt en och en halv minut kvar av perioden.

– Riktigt skönt att få utdelning. Vi skapade massor av chanser och lyckades till slut få hål på dom, säger Nygård till CMore efter andra perioden.

Steen höll nollan

Skellefteå lyfte sig i tredje och tryckte på för en reducering, men Färjestad höll undan. Och med sju minuter kvar stängde Johan Ryno matchen med sitt 3-0-mål.

I mål fick Stefan Steen hålla nollan för första gången den här säsongen.

– Det var gött. Skönt för självförtoendet, säger han.

– Hela laget gör en fantastisk insats. Första och andra gör vi inte ett misstag, då blir det enkelt för mig.