Foto: Bildbyrån

Färjestad sparkar Leif Carlsson

Uppdaterad
Publicerad

Leif Carlsson får inte fortsätta i Färjestad. Det meddelade klubben i dag. 

– Färjestad BK fortsätter sitt omställningsarbete inom den sportsliga verksamheten. Som vanligt i föreningen är målsättningarna höga och vi har tidigare redogjort för föreningens övergripande målsättningar, säger klubbens VD Stefan Larsson till föreningens hemsida.

Färjestad hade ingen chans i kvartsfinalen mot HV71, och föll i fyra raka matcher.

Nu agerar klubben.

I dag meddelande man att Leif Carlsson inte får fortsätta som huvudtränare.

– Jag har i alla lägen haft Färjestad BK:s bästa för ögonen och kommer alltid att måna mig om en god relation till föreningen. Jag är tacksam för att ha fått varit en del av Färjestad BK, både som spelare och ledare, under många år, säger Carlsson i ett pressmeddelande.

”En förändring behövs”

Klubben skriver på hemsidan om den höga målsättningen som klubben har, med bland annat SM-guld senast 2020. Leif Carlsson anses uppenbarligen inte vara rätt person att leda laget för att nå målen.

– Leif Carlsson, en mångårig och mycket kompetent medarbetare som har bidragit med, och stått för stor del av de framgångar Färjestad BK haft. Jag har stor respekt för Leif som person och för det hockeykunnande han besitter, dessutom en god vän på det personliga planet. I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK, säger klubbens VD Stefan Larsson till Färjestads hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.