Jesper Fast, till höger, gjorde sitt andra för säsongen i natt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fast målade när Rangers tog femte raka

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers fortsätter att skörda segrar. I natt kom femte raka, mot Winnipeg, med 5-2 – och svensken Jesper Fast gjorde sitt andra mål för säsongen.

Nattens seger hemma på Madison Square Garden var också Rangers åttonde seger på de senaste nio matcherna. Den första månaden av grundserien i NHL har varit en poängsuccé – och en målkavalkad. Rangers kan sammanfatta +26 i målskillnad, och enligt Sportbladet har man för första gången på 37 år gjort fem mål eller fler i fem matcher på raken.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Matcherna den här helgen har vi inte varit särskild nöjda med spelmässigt, men ändå gör vi fem mål två kvällar i rad, säger Henrik Lundqvist, som räddade 24 av 26 skott, till tidningen.

– Om jag ska förklara det med ett ord är det ”bredd”. Vi har fyra kedjor som alla är farliga och effektiva och därför blir det svårt för motståndarna att försvara sig, fortsätter han.

Fast målskytt

En som bidragit med två baljor är den svenska forwarden Jesper Fast. Andra kom i natt, när ett skott styrdes in via hans skridsko.

– Utan att jag egentligen visste om att jag gjorde det, säger Fast som även han är överraskad över framgången.

– Det handlar väldigt mycket om självförtroende, vi är inne i en bra trend och har fått ihop laget väldigt bra. Vi har tydliga roller och ett grundspel alla tror på.

Målmässigt var det en jämn tillställning fram till i mitten av andra perioden då målfyrverkeriet bröt ut. Rangers gjorde tre mål på fyra minuter, och gick från 2-2 till 5-2. Det fjärde målet kom från Jesper Fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.