HV71-fans hyllade Liv i matchen mot Färjestad några dagar senare. Foto: Bildbyrån

FBK-fans hånade Stefan Liv – stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad har identifierat de supportrar som hånade den förolyckade Stefan Liv under hemmamatchen mot HV71 för snart två veckor sedan. De stängs nu av i minst en säsong.

– Vi har ringat in dem. Det är ett par individer. De kommer inte att få se hockey live på länge, säger Färjestads vd, Stefan Larsson till NWT.

Det var under hemmamatchen mot HV71 den 4 mars som personer i Färjestads klack sjöng osmakliga ramsor om HV71-legendaren Stefan Liv, som omkom i en flygolycka med sitt ryska lag Lokomotiv Jaroslavl 2011.

De skyldiga har fått komma med sin förklaring och blir nu avstängda från Löfbergs Arena och andra SHL-arenor minst en säsong, men straffets längd är inte helt fastställt.

Möts i SM-kvarten

Färjestads supporterklubb The Wolfpack gick tidigt ut och tog avstånd från ramsorna. Några dagar efter matchen där Liv smädades möttes lagen igen. HV71:s klack hyllade då sin gamla målvakt, som vann tre SM-guld med klubben, med banderoller.

HV71 och Färjestad ställs mot varandra i en av fyra SM-kvartsfinaler, och möts igen redan på lördag i match 1.

Färjestad gick vidare till kvartsfinal under onsdagskvällen sedan de besegrat Djurgården i den tredje och avgörande åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.