FBK-tränaren: ”Vi blev passiva”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad förlorade borta mot Skellefteå med 3-0 i den första finalen under tisdagen. Redan i första perioden knäcktes FBK. Skellefteås 2-0 var i underkant.

– Vi ville ha ett helt annat spel i början, men vi blev passiva och tittade för mycket på Skellefteå, säger FBK-tränaren Leif Carlsson till SVT.

FBK-backen Ole-Kristian Tollefsen är inne på samma linje som sin tränare.

SHL-slutspelet 2014

– Vi jobbade på i andra och tredje, men första perioden förstörde, säger norrmannen, som vet vad han vill se i den andra finalen, som spelas i Karlstad under torsdagskvällen.

– Först och främst måste vi åka mer skridskor. Vi låter dem ha lite för mycket puck. Man måste vara 100 procent hela tiden, annars gör de mål på en, konstaterar Tollefsen.

– Vi ska givetvis försöka ta bort det vi gjorde i första perioden och fortsätta med det vi gjorde i andra perioden, säger Leif Carlsson.

Joakim Hilding utgick skadad i början av den första finalmatchen. Carlsson vill inte spekulera i huruvida FBK-centern spelar i Karlstad under torsdagskvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet