”Fel” HV-hemvändare visade vägen

Uppdaterad
Publicerad

Teemu Laine var tillbaka i HV-tröjan.

En annan hemvändare stal showen.

Mattias Tedenby gjorde sina två första mål när Frölunda krossades med 5–0.

I söndags meddelade HV71 att Teemu Laine återvänder till klubben, spelaren som gjorde det avgörande SM-guldmålet i finalserien mot Djurgården 2010.

I kväll gjorde finländaren sin första match sedan återkomsten till Jönköping – men det var en annan hemvändare som stal showen: Mattias Tedenby.

SHL

HV:s storvärvning inför säsongen, som är tillbaka till Jönköping efter fyra år, gjorde sin två första SHL-mål för HV sedan återkomsten. Vid det läget stod det 3–0 till HV, en ledning som växte till slutreslutatet 5–0.

”Jätteskönt”

– Jätteskönt att få trycka dit den, sade Tedenby.

– Vi spelade jättebra. Kanonhockey i 60 minuter.

Teemu Laine, då? Han hamnade inte i poängprotokollet, men bjöd på några publikvänliga tacklingar.

– Det var helt fantastiskt, en efterlängtad comeback och vi vann med 5–0, sade Laine till CMore.

En annan HV-hemvändare hade det inte lika glatt på torsdagskvällen. I och med Laines återkomst fick Björn Melin (tillbaka i HV den här säsongen efter fyra år) se matchen från bänken.

Mer under rubriken ”Nygamla HV”:

Målvakten Erik Ersberg, som lämnade HV 2007 efter två säsonger, höll nollan och gav möjligen sig själv ett försprång i kampen om  förstaspaden med Gustaf Wesslau.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet