Elias Pettersson väntar in jublande lagkompisar efter segeravgörandet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fem poäng och avgörande straff för Elias Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson var spelsugen efter att ha varit sjuk och gjorde fem poäng och satte den avgörande straffen när Vancouver slog Seattle med 6-5 tidigt på morgonen.

– Det var en skön känsla att få vinna och vi gjorde fem mål men vi släppte också in fem. Vi måste bli bättre ur den aspekten, säger Pettersson till Vancouver Sun.

Pettersson gjorde två mål och hade tre assists när han för fjärde gången noterades för fem poäng i en NHL-match. Pettersson bar Vancouver och blev givetvis utsedd till matchens lirare.

När det återstod 1.47 av ordinarie tid plockade Vancouver ut målvakten Spencer Martin och gick för en kvittering.

Pettersson stod uppställd vid den högra tekningscirkeln och efter ett par försök gick han ner på knä i en perfekt tajmad rörelse och drog in pucken som kom parallellt från andra sidan och satte 5-5 med 1.20 kvar.

– Jag känner mig bra nu. Jag började känna mig bättre och under onsdagen gjorde jag stora framsteg. Jag var lite trött i början men på något sätt lyckades jag hitta energin, säger Pettersson som matchades hårt trots sjukdomsvilan på sex dagar. Han var tveksam till att starta överhuvudtaget. 

Tre ramträffar av Vancouver i förlängningen

Med 40 sekunder kvar var Seattle nära att slå tillbaka men Justin Schultzs skott gick i stolpen. I förlängningen surrade Vancouver framför Seattles mål och noterades under en kort period för två stolpskott och ett ribbskott, det sistnämnda av glödhete Pettersson.

Pettersson slog den tredje straffen och pillade in den under benskyddet på Martin Jones och såg till att Vancouver stod som vinnare med 6-5 efter den avgörande straffen.

Petterson har varit sjuk, influensa enligt mediauppgifter, och missat två matcher. Han var inte speciellt sugen på att prata om det.

– Det spelar ingen roll vad jag haft för sjukdom och det finns större problem i världen än att jag kommer tillbaka för att spela en hockeymatch, säger Pettersson till Vancouvers hemsida.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

6 - 5

Seattle Kraken logo

Seattle Kraken

1-1, 1-3, 3-1, 0-0, 1-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18794

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.